Vejen Kirkegård

Vejen kirkegård ligger lige over for kirken mellem Nørregade og Vester Allé. Den ældste del af kirkegården har været egnens gravplads i mere end 800 år, og fra slutningen af 1200-tallet til 1896 lå der en kirke midt på kirkegården. Man kan stadig se, hvor den gamle kirke har ligget, da grundplanen er markeret vha. en lav hæk. Den sidste del af kirkegården er indviet i 1989 og er en moderne parkkirkegård med græs og fællesbeplantning.

I 2007 blev der anlagt et muslimsk gravafsnit ud mod Vester Allé.

På kirkegården findes knap 40 gravsten udført af billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen. Guide til gravstenene kan købes/lånes på Vejen Kunst-museum og kirkekontoret.

Se endvidere Vejen Kunstmuseums hjemmeside.

I Vejen Skov, som ligger vest for Vejen Idrætscenter, findes en lille begrav-elsesplads, som hører under Vejen kirkegård. Her ligger to frihedskæmpere begravet. Du kan læse mere herom i et hæfte, som kan lånes på lokal-historisk arkiv i Vejen. Arkivet har også en videofilm til udlån om den lokale frihedskamp.

Vejen Lokalhistoriske Arkiv
Østergade 2
6600 Vejen
Åbningstider:
Tirsdag kl. 9-14
Onsdag kl. 9-14
Torsdag kl. 8-12
Oktober til april: den første mandag i hver måned kl. 17-20

Læs mere om Vejen Kirkegårds forskellige begravelsesformer:

Kirkegårdsreglementet

Begravelses- og kirkegårdspriser

Urnebegravelser og kistebegravelser

Kirkegårdsreglement og priser

kirkegårdsreglementet finder du information om forskellige typer af grave og om fornyelse og vedligeholdelse af gravsteder.

Begravelses- og kirkegårdspriser

Har du spørgsmål vedrørende kirkegården, kan du kontakte:

Kirkegårdsleder Søren Mathiasen

telefon: 75 36 39 72